Hét eleji hétvége

 2010.02.08. 22:13

A hétvégi szánkózás miatt mostanra maradt a múlt heti értékelés. Elolvastam egy pár cikket a konnektivizmusról, és megint úgy érzem, hogy ehhez sokkal több idő kellene. Meg azt is, hogy szép-szép ez az elmélet, csak nem sok köze van a főiskolai tanításhoz, amit művelek. Ez persze részben rajtam is múlik, de csak részben. A közeljövőben biztos nem lesz még elég tornadressz... Az is felmerült bennem, hogy a tanított tárgytól is függ, mennyire alkalmazható a konnektivista szemlélet. Nyelvtanulásnál ritkán elég, ha tudjuk, hol nézhetünk utána valaminek.

Megfogadtam pp (vagy kulcsi? nem találtam meg a bejegyzést) tanácsát és megpróbáltam egy eszközt kipróbálni. A delicious tűnt leghasznosabbnak, és amennyire azt egy hét használat meg tudom állapítani, bevált, illetve be fog válni. Nagyon megkönnyíti a laptop- asztali gép-munkahelyi gép használatát. Sőt a google doc-ot is most kezdtem el használni, bár itt eddig erről azt hiszem nem volt szó, de a reader használata közben találtam rá. Tehát máris tanultam valamit! 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolora.blog.hu/api/trackback/id/tr221740738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kulcsi · http://www.crescendo.hu 2010.02.09. 22:36:17

Ez tényleg az a képzési forma, melyet nem lehet heti 2-3 órából "letudni". Folyamatosan zajlanak az események, az ember vagy rákattan, vagy frusztrálódik, hogy lemarad a javáról. Remélem sikerül megtalálni az egyensúlyt, és az elmélet mellett a gyakorlat is letisztul.
süti beállítások módosítása